Frukost

Ställde väckaren så jag bara skulle sova 8 timmar inatt men det blev tyvärr 9 1/2... Nu ska jag käka frukost ( smoothie, kesomacka & nötter )innan jag ska fara till skolan ( börjar 10:30 ). Bara 2 lektioner idag, skönt.

2012

Idag har jag inte gjort så mycket. Handlat, lagat middag, sett tv & börjat läsa en ny bok.

Värk.

Ligger & ska sova. Idag har jag haft praktik, varit till happis, gjort gino och sett film. Har stått hela dagen så nu har jag värk i benen och det börjar gå mot armarna. Vet inte varför jag får så? Händer rätt ofta nu mer när jag står & arbetar en hel dag. Fötterna förstår man ju eftersom jag inte har jättebra skor, men armarna. Någon som vet? Det känns som växtvärk när man var liten.

Så här kul har jag.

Det var Inge bra på tv så kollade igenom hela tv-dosan & hamnade på text-tv. Ganska gammalt! Ska lägga mig & se på tv kl 22.

2012-01-25



Idag har jag inte gjort så mycket. Suttit & kollat runt på datorn & städat. Nu ska jag se Crazy stupid love. Sov gott!

Törnrosa

Tar en paus i pluggandet & ser Törnrosa. Hör till en uppgift vi ska göra på frisör, ser den inte frivilligt! Har självklart på mig min One piece.

Mellis

Har kommit hem för en stund sen, ska äta "mellanmål" så jag klarar mig till middagen. Blir att plugga nu ett tag!

2012-01-23

Inatt sov jag ca 2 timmar. Vet inte vad som hände men kunde inte somna. Var rätt död på skolan men for ut på prommis med Ida & vovvarna så blev rätt pigg. Vilket vände direkt jag satt mig ner i soffan hos mamma. Det är något med den soffan. Blir alltid sjukt trött i den, hon med. Har suttit i laggen i flera timmar nu & inte är jag så där trött.

Har just duschat, bestämde mig för att pröva balsammetoden så idag har jag tvättat ur alla silikoner & mineraloljor som förstör mitt hår. Sista tvätten med schampo alltså, kände verkligen hur torrt håret blir av shampot när man inte har en massa ingredienser som lurar en. Tror faktiskt på denna metod!

Somebody that i used to know.





Har hört denna låt för ett tag sen men tyckte inte om den så mycket då. Men när Reggo la upp den i sin blogg började jag lyssna på den på riktigt & måste säga att den faktiskt är grymt skön. Speciellt refrängen! Den måste spelas högt!

Mitt nyttigare liv

Försöker dra ner på onyttigheter medans jag börjat småträna hemma, mest mage, rygg & rumpa. Så iställetför vanlig glass har jag tagit sorbet (har hört att det är bättre) & Kiwi istället för chips/dipp/smörgåsar/choklad & allt dåligt man brukar äta innan man lägger sig.

Utlandet.

Jag & Ricke funderar på att åka utomlands på lovet i början av Mars. Finns inte så många ställen att åka på den här tiden på året till ett rimligt pris. De ställen som har någorlunda varmt är Egyptien, Lanzarote, Teneriffa & Gran canaria. Det är givetvis inte som turkiet i augusti men helt okej värme så man orkar göra något & inte bara ligga under parasollet eller i poolen. Känner att jag inte åker på samma villkor som tidigare. Bryr mig inte så mycket om att det är 40 grader varmt & att jag ska bli skitbrun. Vill bara komma bort från kalla gråa Sverige & koppla av & Fara på utflykter. Tycker det är tråkigt att bara ligga på stranden & försöka bli brun. Men vi får väl se om vi tar oss iväg. Skulle sitta fint med en billig sista minutenbiljett. Måste ligga i & jobba så man har råd.

2012-01-22

I helgen har jag inte gjort så mkt. Hängt med vännerna och varit allmänt lat. Nu ska jag fortsätta plugga innan jag går & lägger mig. HAr sovit på soffan de senaste 3 nätterna för att Ricke har suttit & spelat i sovrummet ( tål inte det konstanta tryckandet på DATAmusen). Han har dock hämtat mig vid 6-7 då han gått & lagt sig så denna helg har jag sovit till 12 varje dag. En natt bar han mig till sängen som när man var liten & somnat i bilen/soffan, mys!



Har jättesvårt att bestämma mig vilken färg jag ska ha på håret. Det röda är ju grymt snyggt men om jag färgar det rött ( har bara tonat sist) så blir det ett jävla helvete att få bort det sen. Vill nog inte vara röd till balen. Är sugen att färga det likt min egen & låta det vila till balen, har inte bestämt mig om jag vill vara blond eller brun då. Nöter så om man bleker...

Snygga lockar utan värme.



Hittade en video på hur man får snygga lockar över natten utan värme. Det ända du behöver är en socke. Haha ja en socke! Men tyckte att lockarna blev bra! Skonsamma.

Balsammetoden.

Jag är grymt sugen att pröva balsammetoden. Mitt hår är grymt torrt och slitet, får som aldrig någon bukt på problemet så jag sätter istället i mer och mer konstgjorda produkter som får det att se & kännas fint ut för stunden. Det resulterar i att jag snart får klippa av halva mitt hår som jag sparar ut för att det blir allt torrare & torrare i topparna. Jag blir även väldigt fet i hårbotten lätt. Därför borde denna metod funka eftersom det är samma princip som när jag slutade med ansiktsprodukter som torkar ut. Shampoo torkar ut. Balsam löser fett = Fett löser fett!

Att torka ut hårbotten med starka fettlösande medel som schampo gör också att talgkörtlarna i hårbotten börjar producera mer fett för att kompensera. Det blir en ond cirkel som gör att man schamponerar oftare. När man slutar att stressa hårbotten med schampo så brukar talgkörtlarna i hårbotten vänja sig efter ett tag, och producera mindre och mindre fett.


Har läst runt lite på olika bloggar och de har inspirerat mig.

Här är lite basic hur man ska göra & bra före & efterbilder.
http://lockig.se/balsammetoden.php

Det dåliga med att börja med denna är att alla produkter jag har hemma är bortkastade pengar. Har flera balsam/inpackningar som knappt är använda. Massa stylingprodukter/ mjukgörande som bara kommer stå. Det är många hundringar i sjön. Men om denna metod skulle funka lär jag ju slippa köpa massa dyra produkter i framtiden. Win-Win.

Det är silikoner i typ alla produkter jag använder för att få håret mjukt & lent.

Silikoner lägger sig som en hinna över hårstråna, och har en kosmetisk effekt som gör att håret upplevs vara mjukt, lent och glansigt. Effekten kan liknas vid en korsett: Du ser smalare ut när du har korsetten på dig, men när du tar av dig den är du precis lika rund som förut. Silikonerna gör att håret ser friskt ut, men när du tvättar bort dem är håret lika torrt därunder som förut.

Frukost

Dagens frukost! Idag ska jag plugga Matte & städa lite, kanske far till byn en sväng också om det hinns.

...

Har just varit & hämtat pappa i Happis. Ska nu lägga mig & se Friends with benefits med min marabou & ett mjölkpaket!

2012-01-19

Idag har jag haft långt sovmorgon. Började kl 12. For & gjorde ett prov & sen slutade jag. Mailade på klänningen jag ville ha & såklart fanns den inte i vit. Tusan! Så nu håller jag på att bestämma mig vilken jag vill ha istället! Det är svårt!

Senare ikväll ska jag & hämta pappa i Haparanda. Kommer somna innan dess känns det som.



Min gogumma när hon var liten <3

.......

Gråter lite inombords. Hittade min "drömklänning" som jag ville ha på balen men den finns bara i svart. Vill ha vit. Har maila & kollat ifall det skulle gå att ordna, det vore drömmen! Men så tur lär väl inte jag ha såklart!!!!! HOPPAS!

Hår hud & naglar.

Tänkte tipsa om två olika produkter för bättre hår hud och naglar. Har själv inte prövat dessa men har prövat några andra sorter. De har funkat, man märker mest på naglarna, håret tar ett tag innan man märker skillnad. Man brukar få äta i minst 2-3 månader innan resultat visas.



Allt som växer är också sårbart. När det gäller hår och naglar tror många att det värsta hotet kommer från utsidan – från smuts och slitage. Sanningen är i stället att de svåraste hår- och nagelproblemen har sin rot i – just det – roten. Bristande näringstillförsel ger en dålig tillväxtmiljö. Håret blir risigt och livlöst. Naglarna går sönder och skivar sig. Panto-3 ger ökad blodcirkulation och näringstillförsel vid roten. När hår och naglar växer ser du resultatet – en bättre, friskare och vackrare kvalitet.

Finns att köpa på www.medasta.se eller i andra hälsokostaffärer. Ca pris 72 tabl 149:-



HAIR VOLUME

Friskt och starkt hår
New Nordics Hair Volume är en ny generation kosttillskott för de som vill bibehålla ett hälsosamt hår med volym.  Det är mycket vanligt att håret blir tunnare med åldern, vilket beror på naturliga förändringar som ofta kan hänföras till hormoner, stress eller kostförändringar. Hair Volume är baserat på en innovativ sammansättning med äpple och hirs. Aminosyror, åkerfräken och vitaminer tillsatta för att stödja en hälsosam tillväxt och hårets densitet samt tillföra viktiga näringsämnen till hårrötter, hud och naglar.

Nytt liv till ditt hår
• Hair Volume är den första som innehåller naturligt proantocyanidin B2 växtfaktor från äpple   som stimulerar hårets epitel celler, tillväxtcellerna i hårrötterna.
Hair Volume innehåller extrakt från hirs, kisel och B-vitaminer som kan öka hårväxten och volymen.
Hair Volume innehåller aminosyror och mineraler som inkluderar koppar, det bidrar till att upprätthålla den normala hårfärgen.
Hair Volume innehåller zink, som hjälper till med att upprätthålla kvaliteten på huden samt stärker naglarna.

Finns att köpa på www.newnordic.se ca pris 30 tabletter 229:-
Om du köper 2st får du fri fakt. Om du köper 3 får du fri frakt + en borste.

2012-01-18

Ska jag fortsätta att vara rödhårig? Eller ska jag gå tillbaka till att vara brun? Vad tycker ni?







VS


image description

image description

Kycklingsallad

Har just ätit middag, Gjorde en kycklingsallad med pasta. Riktigt gott men de blir aldrig så där super som på restauranger & café. Har hunnit med en powernap idag & nu ska jag göra bort lite läxa, känns som att den aldrig tar slut...

Good morning

Gumman

Min älskling!

2012-01-17

Idag har jag haft sovmorgon, det behövdes! Slutade 13:40 sen for jag iväg & besiktade bilen. Fortsatte till byn en sväng & när jag kom tillbaka till kalix hade Ricke köpt PIzza från Kina åt mig, mumma!

Resten av kvällen har jag städat och donat i lägenheten, har äntligen fått iordning på mina kläder och diverse saker. Det har varit lite kaos för jag har inte orkat fixa det förrän nu. Nu ska jag lägga mig i sängen & plugga lite tills jag somnar. Tror & hoppas på en tidig kväll...





Våran fina säng, bilderna är tagna vid olika tillfällen & bäddningar. Det finns förvaring både under och bakom sängen på sidorna av huvudgavel, praktiskt!

...

Pluggar matte, har just gjort chokladbollsdeg utan vaniljsocker & kaffe, med oboy & flytande margarin. Men det blev gott iallafall. Till det gjorde jag en smoothie. Tog en paus tidigare, skulle vara i en kvart men jag somnade i 45 minuter istället!

Pluggar

Pluggar Samhälls, 3ans första riktiga prov. Har endast haft nationella & muntliga redovisningar än så länge. Har glömt hur man pluggar!

2012-01-15

Råkades lägga in en bild från 2010 först för er som hann se den haha!

2011 Januari


Med löshår


Utan

2012 Januari



Ett inlägg förra året:

Nytt år.
Känns bara onödigt med nyårslöften eftersom man aldrig håller dem.
Men något jag ska försöka mig på iallafall är att sluta bita på naglarna sluta äta chips & choklad,samt få bättre hy & långt hår.
Inte så svåra grejer att klara,
Hoppas jag.



Jag har slutat bita på naglarna, slutat äta choklad, fått bättre hy & långt hår. Bara chipsen jag inte riktigt fått bort, men äter det inte ofta så det är lugnt! Iår har jag inga nyårslöften.

Details.













Balen 2012

Har suttit och kollat igenom tusentals balklänningar & jag har faktiskt hittat några kandidater. Tycker det är svårt att välja, är även rädd att någon annan kommer ha likadan! Det vore typiskt.
Idag ska jag plugga en massa & eventuellt städa lite. Inte världens roligaste dag!!
Bjuder på en bild på köket i laggen. Återkommer med fler bilder.

2012-01-14

Idag vaknade jag 12:22 av ett mess av Eve, hon ville gå en promenad. Jag var på!
Det blev en sen morgon eftersom jag fick lite spontanbesök igår efter 10-11 & vi surrade på ända tills 2 så somnade inte förrän kring 3.

Nu ska jag fixa mig för ikväll blir det gofika & surr hos Eve eftrersom hon fyllt år! Ska bli så trevligt. Länge sen vi gjorde något allihop.



Världens bästa & snyggaste mamma ;)

...

För några dar sen var jag hos mamma & hälsade på, var då en som saknat mig & la sig "till rätta" i mitt knä. Min gogumma!

Orofluido

För er som gillar oljan Orofluido, den finns nu på Baresso.se för 149kr & då följer det med glitter.

http://www.baressoshop.se/products.php?product=Ohttp://www.baressoshop.se/products.php?product=Orofluido-Gift-Box-Elixir-100ml-%252b-Gold-Dust#rofluido-Gift-Box-Elixir-100ml-%252b-Gold-Dust#

Mumma!

Detta är mina vänner ikväll.

...

Idag har jag bjudit svärmor på palt.

Lösning till bättre hy?

Fick en kommentar med en fråga om hur jag fått så bra hy. Jag var ju till en hudläkare ( på Hermelinen i Luleå ). Första svängen fick jag en kräm som jag skulle smörja varje kväll. Den heter Differin. Det som var bra med den var att den inte torkar ut.

Om man går till olika "skönhetssalonger" och ber om hjälp mot acne, då finns det ett tio-tal produkter som de säger ska hjälpa. Jag har inte prövat allt så jag dömer inte ut alla sorters produkter och de fungerar olika på olika människor. De jag har prövat har bara gjort allt värre.

Har bla kört med Md formulations rengöring för fet hy. Den gör att ansiktet torkar ut. På det föreslår de att man ska använda en massa andra produkter till det men speciellt en fuktkräm. Det låter väl helt okej? Tills man tänker efter.. Varför ska jag använda en rengöring som gör att jag blir torr & sedan återfukta huden som tusan efteråt för att den inte ska flagna sönder? Är inte det lite onödigt arbete?

Anledningen till att huden i ansiktet blir för fet är ju för att det är något som är fel. Det är ofta för att huden inte har det där lagret med fett den ska ha normalt & när du då rengör med en produkt som torkar ut huden ännu mer, då får huden panik. Då producerar huden automatiskt ut en jävla massa fett som sedan lägger sig som en hinna i ansiktet, speciellt i t-zonen.

Denna metod fungerar säkert på någon men absolut inte på mig. Jag började då som sagt med att använda Differin. Hade läst lite om den på olika forum & vissa tyckte den var bra, andra inte. Jag har väldigt dåligt tålamod så efter en månad utan något speciellt resultat, den enda skillnaden var att jag fick lite mindre finnar än vanligt men jag såg ändå förjävlig ut. Då bokade jag en ny tid, gick dit och pratade lite med hudläkaren. Bad om råd, bla. hur jag skulle tvätta mitt ansikte.

" Använd tvål och vatten" sa hon... Jaha? Tänkte jag. Tvål?
Hennes råd var att jag ska använda en mild tvål. Inte tvål från Rusta för 10kr med massa parfym & grejer.
Om jag blev torr skulle jag använda en vanlig olja, babyolja eller annan som jag inte minns namnet på, finns på Apoteket. Inte olivolja & sånt. I stora drag ville hon att jag skulle gör så lite som möjligt med mitt ansikte. Hon tyckte inte att jag ska smörja in mig om jag inte behövde det. Använder man en rengöring som är bra för sin egen hy ska man inte behöva smörja in sig.

Skillnaden på hennes råd och råden de har på olika skönhetssalonger är att de vill att man ska köpa så mkt som möjligt ( endast för att de vill tjäna pengar ) och hudläkaren vill att man ska använda så lite som möjligt. Huden är ju inte skapad att fungera som bäst med alla produkter som finns idag. Vilket känns då som det smartaste valet?

Jag valde självklart att pröva på hudläkarens förslag. Var dock först lite skeptisk när jag klev ut därifrån. Lösningen var för enkel. Jag kom hem & började så småningom pröva mig fram, kände direkt att många tvålar var för uttorkande tills jag prövade en duschcreme från Nivea som stod i duschen.  Det måste ju ha varit ödet att du fann mig.



Är inte helt hundra vilken av dem det är, texten på flaskan kan även se annorlunda ut idag. Men färgen och formen är samma. Men det är alltså en duschcreme/oil. När jag började använda den blev jag förvånad när jag inte kände mig torr efteråt, så jag fortsatte använda den utan att smörja mig efteråt. Nu sitter jag här några månader senare & är hur nöjd som helst.

Nu i efterhand vet jag inte riktigt hundra om det bara var det som hjälpte mig eller om Differin hade någon påverkan. Slutade använda den ganska snart efter att jag slutat med alla dyra produkter.

Så mitt råd till er med dålig hy, gör så lite som möjligt med erat ansikte. Det är inte så noga med en grundlig rengöring morgon & kväll som alla säger. Det måste man känna efter själv, vad som passar sin egen hud. Men även vatten torkar ut. Har du inte haft smink under dagen är det bara onödigt att använda en massa produker. Skölj bara av ansiktet eller torka med en engångsservett, gärna för barnrumpor. De är skonsamma! De funkar även att ta bort visst smink.

Hittar du inte just denna produkt eller liknande funkar det att blanda en vanlig duschcreme/tvål med en olja i handflatan.

Så akta er för allt som innehåller alkohol eller andra uttorkande ämnen!!!!!
Har du fet hy kommer du längre med en produkt för torr hy än med en för fet, för alla dom innehåller alkohol.
Men som sagt, man måste pröva sig fram. Bara för att det funkar på mig begöver det inte funka på dig. Men jag skulle ge det ett försök.






One Piece.

Igår fick jag äntligen min One Piece! Tack Pappa, och Fanny som köpte den åt mig i Sthlm.

7 sätt att sova på.

Förbättring...

Hittade några bilder från i sommar & då fick jag verkligen se hur bra min hy har blivit. Får ofta kommentarer att jag fått betydligt bättre hy och jag håller med. När jag ser bilder från i sommar så förstår jag knappt hur jag kunde gå ut. På bilderna nedan ser jag bättre ut i hyn nu när jag är osminkad än förut då jag hade massa smink. Jag har ännu kvar lite röda märken men inga prickar som står ut, är nästan lika len som en babyrumpa!

DÅ ( På dessa bilder är jag sminkad )














NU ( På dessa bilder är jag utan smink i ansiktet, endast lite mascara )
Bortse från min stora röding som jag klämt. Jag vet fy!











Ser ni någon skillnad?

2012-01-04

Har suttit i 8 timmar vid datorn och pluggat, läst om en tjej som varit au pair i USA & om massa familjer man kan åka till. Jag tycker det låter riktigt intressant och att det är något jag skulle vilja pröva. Frågan är ju bara om man skulle våga.
Klockan är snart 1 och jag är inte det minsta trött. Måste verkligen ställa väckaren imorgon så jag får vänt dygnet. När det är skola är jag dödstrött vid 9. Ligger efter typ 6 timmar just nu. Längtar lite till skolan så man får en rutin.
Ska lägga upp bilder här någon dag då jag is. Nu ska jag plugga lite & sen se Grey's anatomy tills jag somnar.
CYPERN
RSS 2.0